
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g kapusty pak choi pokrojonej w paski (patrz wskazówka) lub innego zielonego warzywa
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 34.2 kcal / 143 kJ
- Białko
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 339.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée warzywne
45 min
Sos warzywny do makaronu
40 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Mielenie mięsa
35 min
Siekanie cebuli
5 min
Gotowanie jajek
20 min
Piana z białek
5 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5 godz. 15 min