Rosół na wołowinie

Rosół na wołowinie

3.5 245 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 1 cebula (80-100 g), przekrojona na pół
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 450 - 500 g mięsa wołowego z kością, np. szpondru, pokrojonego na 5-7 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 owoce jałowca
  • 2 goździki
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 1 - 2 grzyby, suszone
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej w plastry
  • 1600 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114 kcal / 478 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...