Urządzenia i Akcesoria
Rosół na wołowinie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1 cebula (80-100 g), przekrojona na pół
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
450 - 500 g mięsa wołowego z kością, np. szpondru, pokrojonego na 5-7 cm kawałki
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 owoce jałowca
-
2 goździki
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
1 - 2 grzyby, suszone
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej w plastry
-
1600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.1 g
Kalorie
478 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 50 Min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 Min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 Min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 Std.
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 Std. 5 Min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 Min
Zielony rosół kolagenowy
7 Std. 15 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 Std.
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 30 Min
Bigos staropolski
1 Std. 35 Min
Rosół drobiowy
2 Std. 15 Min