Rosół na wołowinie
TM5 TM6

Rosół na wołowinie

Składniki

  • 1 cebula, (80-100 g), przekrojona na pół
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 450 - 500 g mięsa wołowego, z kością, np. szpondru, pokrojonego na 5-7 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 owoce jałowca
  • 2 goździki
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 1 - 2 grzyby, suszone
  • 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g pora, pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki, pokrojonej w plastry
  • 1600 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
478 kJ / 114 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
2.8 g
Tłuszcz
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie