Tatar z chrzanem
TM6 TM5

Tatar z chrzanem

4.1 (38 ocen)

Składniki

  • 400 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, np. polędwicy lub ligawy, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 10 - 15 g chrzanu, tartego
  • 20 g wody mineralnej, niegazowanej, zimnej
  • 20 g oleju rzepakowego, nierafinowanego
    lub 20 g oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 4 żółtka
  • 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
    lub 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
996 kJ / 237 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
4.1 g
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy