Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, np. polędwicy lub ligawy, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 10 - 15 g chrzanu, tartego
- 20 g wody mineralnej, niegazowanej, zimnej
-
20
g oleju rzepakowego, nierafinowanego
lub 20 g oliwy z oliwek - 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 4 żółtka
- 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
150
g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
lub 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 996 kJ / 237 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boeuf Stroganow
1u. 10min
Cebule faszerowane wątróbką
1h 55min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2h 40 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1h 25min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Tatar z łososia
10min
Flaczki wołowe
2h 35 min
Tatar
45min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25min