Pstrąg w sosie holenderskim

Pstrąg w sosie holenderskim

4.5 249 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 350 g każdy)
    2
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku
  • wody
    750 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    350 g
  • masło kilka kawałków, do ryby
  • warzyw, mieszanych świeżych (np. różyczek kalafiora, marchewki pokrojonej w plastry, szparagów)
    350 g
Sos holenderski
  • żółtka
    4
  • wody
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    130 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego do smaku
    1 szczypta
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 706.9 kcal / 2957.8 kJ
Białko 51.6 g
Tłuszcz 44.3 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 907.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...