
Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg w sosie holenderskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 350 g każdy)2
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
wody750 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki350 g
-
masło kilka kawałków, do ryby
-
warzyw, mieszanych świeżych (np. różyczek kalafiora, marchewki pokrojonej w plastry, szparagów)350 g
Sos holenderski
-
żółtka4
-
wody50 g
-
masła pokrojonego na kawałki130 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego do smaku1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
706.9 kcal /
2957.8 kJ
Białko
51.6 g
Tłuszcz
44.3 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Sód
907.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska