![Kapuśniak zabielany z ziemniakami Kapuśniak zabielany z ziemniakami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DE6233E-DE9A-4204-894C-F9263D78ACD8/Derivates/4FCAE784-8871-4CF4-89C4-E3502B7E3CE2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g kapusty kiszonej
- 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1030 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
½
łyżeczki pieprzu białego, mielonego
lub ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego - ½ - ¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 600 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 30 g mąki pszennej
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 219 kcal / 916 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 853 mg