Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 20 gałązek rozmarynu, świeżego
- 1 łyżka kminku, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 g czerwonego wermutu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
- 10 g syropu klonowego
- 80 g wody, zimnej
-
5
g skrobi kukurydzianej
lub 5 g skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 358.9 kJ / 85.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1h 10 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1h
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1h 15 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1h 10 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min