Marynowane roladki z indyka z rozmarynem

Marynowane roladki z indyka z rozmarynem

3.7 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
18 sztuk

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 20 gałązek rozmarynu, świeżego
  • 1 łyżka kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g czerwonego wermutu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
  • 10 g syropu klonowego
  • 80 g wody zimnej
  • 5 g skrobi kukurydzianej
    5 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 9.3 g
Kalorie 358.9 kJ / 85.8 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...