Urządzenia i Akcesoria
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
18 sztuk
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
20 gałązek rozmarynu, świeżego
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g czerwonego wermutu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
-
10 g syropu klonowego
-
80 g wody zimnej
-
5 g skrobi ziemniaczanej5 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.3 g
Kalorie
358.9 kJ /
85.8 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Sałatka z kurczakiem
55 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min