Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
TM5 TM6

Marynowane roladki z indyka z rozmarynem

3.7 (19 ocen)

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 20 gałązek rozmarynu, świeżego
  • 1 łyżka kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g czerwonego wermutu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 700 - 800 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
  • 10 g syropu klonowego
  • 80 g wody, zimnej
  • 5 g skrobi kukurydzianej
    lub 5 g skrobi ziemniaczanej

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
358.9 kJ / 85.8 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy