Marynowane roladki z indyka z rozmarynem

Marynowane roladki z indyka z rozmarynem

3.6 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
18 sztuk

Składniki

  • ząbki czosnku
    3
  • rozmarynu, świeżego
    20 gałązek
  • kminku, mielonego
    1 łyżka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwonego wermutu
    80 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    10 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 18 cienkich plastrów o wym. 5 x 15 cm
    700 - 800 g
  • syropu klonowego
    10 g
  • wody zimnej
    80 g
  • skrobi kukurydzianej
    5 g
    5 g skrobi ziemniaczanej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 85.8 kcal / 358.9 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...