Rolada z indyka ze szpinakiem

Rolada z indyka ze szpinakiem

4.6 127 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • masła
    10 g
  • liści szpinaku, świeżych
    200 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
    1000 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    2 łyżeczki
  • jajko
    1
  • wody
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229.7 kcal / 961.5 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 573.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...