
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
masła10 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych2 łyżeczki
-
jajko1
-
wody1000 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.7 kcal /
961.5 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
573.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska