
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grochem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Namaczanie grochu
-
grochu suchego, połówek200 g
-
wody800 g
Kapusta z grochem
-
kapusty kiszonej500 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liść laurowy, suszony1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki170 - 200 g
-
masła (patrz wskazówka)10 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
kminku½ łyżeczki
-
soli3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207.6 kcal /
868.5 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
643.8 mg