Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grochem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Namaczanie grochu
-
200 g grochu suchego, połówek
-
800 g wody
Kapusta z grochem
-
500 g kapusty kiszonej
-
1000 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
170 - 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g masła (patrz wskazówka)
-
30 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki kminku
-
3 szczypty soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643.8 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
868.5 kJ /
207.6 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zakwas buraczany
168 Std. 50 Min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 Std. 45 Min
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 Std. 40 Min
Łazanki
1 Std.
Zalewajka
1 Std.
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Barszcz do pasztecików
2 Std. 5 Min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 Std. 15 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min