Wigilijna kapusta z grochem

Wigilijna kapusta z grochem

3.8 339 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Namaczanie grochu
  • grochu suchego, połówek
    200 g
  • wody
    800 g
Kapusta z grochem
  • kapusty kiszonej
    500 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liść laurowy, suszony
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    170 - 200 g
  • masła (patrz wskazówka)
    10 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • kminku
    ½ łyżeczki
  • soli
    3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 207.6 kcal / 868.5 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 643.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...