
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry (patrz wskazówka)500 g
-
selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę300 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego½ - ¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
szczypiorku drobno posiekanego, do dekoracji2 łyżki
Wartości odżywcze na 6 porcji
Kalorie
925 kcal /
3872.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
94 g
Błonnik
21 g
Tłuszcz nasycony
24.5 g
Sód
3649 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAJÓWKA
10 Przepisów
Polska
Polska