Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry
- 2 ząbki czosnku
- 50 g octu balsamicznego
- 20 g oliwy z oliwek
- 15 g musztardy francuskiej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 250 g liści czerwonej kapusty, bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1 sałata masłowa, tylko liście, porwane na kawałki
- 100 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
- 150 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini frittaty z warzywami
35p
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40p
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35p
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40p
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 Std. 15 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1óra
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 Min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20p
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40p
Wytrawny sernik na zimno
50p
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55p
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 Min