Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

4.0 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry
    400 g
  • ząbki czosnku
    2
  • octu balsamicznego
    50 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • musztardy francuskiej
    15 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    40 g
  • liści czerwonej kapusty bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
    250 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • sałata masłowa tylko liście, porwane na kawałki
    1
  • gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
    100 g
  • sera brie pokrojonego na kawałki
    150 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 536 kcal / 2243 kJ
Białko 41.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...