Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
TM6 TM5

Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

4.0 (26 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g octu balsamicznego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g musztardy francuskiej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 250 g liści czerwonej kapusty, bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 sałata masłowa, tylko liście, porwane na kawałki
  • 100 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
  • 150 g sera brie, pokrojonego na kawałki
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2243 kJ / 536 kcal
Białko
41.8 g
Węglowodany
10.5 g
Tłuszcz
36.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy