
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry
- 2 ząbki czosnku
- 50 g octu balsamicznego
- 20 g oliwy z oliwek
- 15 g musztardy francuskiej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 250 g liści czerwonej kapusty bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
- 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 1 sałata masłowa tylko liście, porwane na kawałki
- 100 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
- 150 g sera brie pokrojonego na kawałki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kcal / 2243 kJ
- Białko
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Sałatka fitness
10 min
Roladki z ogórka
30 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Penne z dynią i szynką
40 min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min