Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
TM5 TM6

Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni

Składniki

Sałatka

  • 1100 g wody
  • 350 - 400 g różyczek brokułu (z 1 szt.), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 300 g sałaty lodowej, pokrojonej na 8 cm kawałki
  • 30 - 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 220 - 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej
  • 250 - 300 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół

Dressing

  • 10 g musztardy miodowej
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g syropu klonowego
  • 20 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej (opcjonalnie)

Serwowanie

  • 4 łyżki pestek dyni (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1195.3 kJ / 285.5 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
18.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie