
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1100 g
-
różyczek brokułu (z 1 szt.), pokrojonych na 3-4 cm kawałki350 - 400 g
-
sałaty lodowej pokrojonej na 8 cm kawałki300 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 - 40 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej220 - 240 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół250 - 300 g
Dressing
-
musztardy miodowej10 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
syropu klonowego20 g
-
octu balsamicznego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
Serwowanie
-
pestek dyni (patrz wskazówka)4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.5 kcal /
1195.3 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
460 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska