Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni

Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni

4.3 109 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Sałatka
  • wody
    1100 g
  • różyczek brokułu (z 1 szt.), pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    350 - 400 g
  • sałaty lodowej pokrojonej na 8 cm kawałki
    300 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 - 40 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
    220 - 240 g
    220 - 240 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    250 - 300 g
Dressing
  • musztardy miodowej
    10 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • syropu klonowego
    20 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • bazylii, suszonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
Serwowanie
  • pestek dyni (patrz wskazówka)
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285.5 kcal / 1195.3 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 460 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...