Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
TM6 TM5

Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

4.2 (125 ocen)

Składniki

Sałatka

  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g różyczek brokułu
  • 80 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 opakowanie sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Sos

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1006 kJ / 240 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy