
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 150 g różyczek brokułu
- 80 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 opakowanie sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Sos
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 240 kcal / 1006 kJ
- Białko
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Błonnik
- 3.9 g