Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

Sałatka z kaszą pęczak i serem feta

4.2 129 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Sałatka
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    150 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • różyczek brokułu
    150 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    80 g
  • sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    1 opakowanie
Sos
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
    20

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1006 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...