
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak150 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
różyczek brokułu150 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki80 g
-
sera feta (180 g), pokrojonego w 1 cm kostkę1 opakowanie
Sos
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1006 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska