
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jaglanej
-
500 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 - 70 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g masła
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
-
250 g białych pieczarek, świeżych pokrojonych w 2-3 mm plastry
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515.5 kcal /
2158.3 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA TRENING
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min