Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami

Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami

3.7 401 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jaglanej
    200 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    60 - 70 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • masła
    50 g
  • piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
    400 g
    400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • białych pieczarek, świeżych pokrojonych w 2-3 mm plastry
    250 g
    250 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 515.5 kcal / 2158.3 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...