![Pieczarki zapiekane z kozim serem Pieczarki zapiekane z kozim serem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42EFF925-BD87-4AB5-99EE-3129DCAFA413/Derivates/8BAC16D9-37F5-4871-AD23-2234417A0FD0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pieczarek, dużych
- 100 g sera koziego, twardego, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- tymianek, suszony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1288.7 kJ / 308 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 228 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne niskowęglowodanowa
1 Std. 30 Min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
1hod. 50min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 Min
Frittata z grzybami
45 Min
Parmezanowe koszyczki
40 Min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 Std.
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 Std. 20 Min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Frittata niskowęglowodanowa
40 Min