Urządzenia i Akcesoria
Makaron z makrelą i cytryną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
640 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
320 g makaronu, suchego, typu penne320 g makaronu, suchego, typu trofie
-
200 g filetów z makreli, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
611 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Cukinie z miętą
30 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min