Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 640 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
-
320
g makaronu, suchego, typu trofie
lub 320 g makaronu, suchego, typu penne - 200 g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holenderska zupa musztardowa
30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2h
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50min
Zupa serowa z porem
30min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1h
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35min
Omlet z pieczarkami i serem (dla dzieci)
40min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1h