Urządzenia i Akcesoria
Makaron z makrelą i cytryną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
640 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
320 g makaronu, suchego, typu penne320 g makaronu, suchego, typu trofie
-
200 g filetów z makreli, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
611 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Ciasto makowe
1 godz.
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min