Makaron z makrelą i cytryną

Makaron z makrelą i cytryną

2.8 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    640 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu trofie
    320 g
    320 g makaronu, suchego, typu penne
  • filetów z makreli, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416 kcal / 611 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...