Makaron z makrelą i cytryną
TM5 TM6

Makaron z makrelą i cytryną

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 640 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 320 g makaronu, suchego, typu trofie
  • 200 g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
611 kJ / 416 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie