
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Kurczak z ziołowym sosem
-
nogi z kurczaka, ze skórą i kością4
-
ząbki czosnku3
-
soli1 łyżeczka
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
czerwonego octu winnego10 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
kolendry, świeżej10 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście5 g
Sałatka z fasoli z pesto z rukoli
-
migdałów, w słupkach30 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki25 g
-
rukoli100 g
-
ząbek czosnku1
-
soli1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
białej fasoli, dużej, z puszki z zalewą800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632 kcal /
2646 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
1231 mg