
Wersje kompatybilne
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kurczak z ziołowym sosem
- 4 nogi z kurczaka, ze skórą i kością
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g oliwy z oliwek
- 10 g czerwonego octu winnego
- 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 10 g kolendry, świeżej
- 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sałatka z fasoli z pesto z rukoli
- 30 g migdałów, w słupkach
- 25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 100 g rukoli
- 1 ząbek czosnku
- 1 szczypta soli
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- 800 g białej fasoli, dużej, z puszki z zalewą
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 632 kcal / 2646 kJ
- Białko
- 42 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 1231 mg