Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Kurczak z ziołowym sosem
-
4 nogi z kurczaka, ze skórą i kością
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g czerwonego octu winnego
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g kolendry, świeżej
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sałatka z fasoli z pesto z rukoli
-
30 g migdałów, w słupkach
-
25 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
100 g rukoli
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta soli
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g białej fasoli, dużej, z puszki z zalewą
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1231 mg
Białko
42 g
Kalorie
2646 kJ /
632 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.