Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

3.5 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Szaszłyki
  • 5 - 10 g liści mięty, świeżych (ok. 1 pęczek)
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
  • 350 g wody
  • 150 g kaszy kuskus
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • oliwa z oliwek do posmarowania
Salsa pomidorowa
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 5 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416.9 kcal / 1744.1 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 950.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...