
Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Szaszłyki
-
liści mięty, świeżych (ok. 1 pęczek)5 - 10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)5 - 10 g
-
wody350 g
-
kaszy kuskus150 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
czerwonej papryki słodkiej1 łyżeczka
-
chili, mielonego½ łyżeczki
Salsa pomidorowa
-
pomidorów pokrojonych na kawałki300 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 g
-
octu balsamicznego20 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
318 kcal /
1330 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1548 mg