Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Szaszłyki
-
5 - 10 g liści mięty, świeżych (ok. 1 pęczek)
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
350 g wody
-
150 g kaszy kuskus
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Salsa pomidorowa
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
300 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
5 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
950.3 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
1744.1 kJ /
416.9 kcal
Tłuszcz
21.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Kebabczety z grilla
2 godz. 30 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Curry z wołowiną
45 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Klopsiki z serem feta
30 min