Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

3.5 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

Szaszłyki
  • liści mięty, świeżych (ok. 1 pęczek)
    5 - 10 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    5 - 10 g
  • wody
    350 g
  • kaszy kuskus
    150 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • czerwonej papryki słodkiej
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
Salsa pomidorowa
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    300 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • octu balsamicznego
    20 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 318 kcal / 1330 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1548 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...