Muffiny warzywno-jajeczne z serem

Muffiny warzywno-jajeczne z serem

4.0 122 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    200 g
  • różyczek brokułu
    250 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • wody
    300 g
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka kukurydziana do oprószenia formy
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • jajka
    2
  • śmietany, 12% tłuszczu
    50 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    1 pęczek
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 105.5 kcal / 441.7 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 280.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...