Urządzenia i Akcesoria
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
250 g różyczek brokułu
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
300 g wody
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka kukurydziana do oprószenia formy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka
-
50 g śmietany, 12% tłuszczu
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
280.6 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
441.7 kJ /
105.5 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min