Muffiny warzywno-jajeczne z serem

Muffiny warzywno-jajeczne z serem

4.0 124 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

  • 200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 250 g różyczek brokułu
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 300 g wody
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka kukurydziana do oprószenia formy
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 50 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 105.5 kcal / 441.7 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 280.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...