Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści mięty pieprzowej, świeżych
- 1000 g wody
- 2 ½ łyżeczki soli
- 70 g oliwy z oliwek
- 200 g kaszy bulgur
- 30 g cebuli dymki, przekrojonej na pół, tylko biała część
- 400 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 753.4 kJ / 180.1 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 742.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50min
Tabbouleh z bobem
50min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40 min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1h 20min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 Min
Sycylijska caponata
30min
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Sos puttanesca
45min
Hummus z domowym tahini
25min