
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka tabbouleh
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
40 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g liści mięty pieprzowej, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
200 g kaszy bulgur
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół, tylko biała część
-
400 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
180.1 kcal /
753.4 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
22.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
742.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Dressing hummusowy
5 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min