Urządzenia i Akcesoria
Sałatka tabbouleh
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
40 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g liści mięty pieprzowej, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
200 g kaszy bulgur
-
30 g cebuli dymki przekrojonej na pół, tylko biała część
-
400 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
742.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
753.4 kJ /
180.1 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Penne puttanesca
50 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Ratatouille
40 min