Caldeirada - portugalska zupa rybna

Caldeirada - portugalska zupa rybna

4.2 242 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    400 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • estragonu, suszonego
    2 - 3 szczypty
  • papryki ostrej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • wody
    550 g
  • białego wina, wytrawnego
    150 g
  • filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 - 450 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230 kcal / 967 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...