
Urządzenia i Akcesoria
Caldeirada - portugalska zupa rybna
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki400 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego2 - 3 szczypty
-
papryki ostrej, mielonej2 - 3 szczypty
-
soli¾ - 1 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
wody550 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki400 - 450 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230 kcal /
967 kJ
Białko
20.9 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska