Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 - 3 szczypty estragonu, suszonego
- 2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 550 g wody
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 400 - 450 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 967 kJ / 230 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa miso
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa rybna z warzywami
45 min