Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 2 - 3 szczypty estragonu, suszonego
- 2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 550 g wody
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 400 - 450 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 967 kJ / 230 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Koncentrat bulionu rybnego
20 Min
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Zupa rybna z warzywami
45 Min