Urządzenia i Akcesoria
Caldeirada - portugalska zupa rybna
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
2 - 3 szczypty estragonu, suszonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
550 g wody
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
400 - 450 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20.9 g
Kalorie
967 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Zupa rybna z warzywami
45 min