Urządzenia i Akcesoria
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g kaszy jaglanej
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 cebule dymki pokrojone w 2-3 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
40 g masła
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka curry, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
2229 kJ /
533 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Kurczak w sosie miodowym
25 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 Min
Brownie z czerwonej fasoli
1 Std.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 Std.
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 Min