Zupa z rukoli
TM6 TM5

Zupa z rukoli

4.2 (213 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g rukoli
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
987.3 kJ / 236 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
22.1 g
Tłuszcz
15.7 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
3.1 g
Sód
323.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy