Zupa z rukoli

Zupa z rukoli

4.3 228 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • rukoli
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sosu Tabasco® (opcjonalnie)
    3 - 4 krople

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236 kcal / 987.3 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...