
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rukoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
rukoli100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sosu Tabasco® (opcjonalnie)3 - 4 krople
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236 kcal /
987.3 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
323.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska