Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g masła
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g rukoli
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 987.3 kJ / 236 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 323.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa selerowa aksamitna
25min