
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 60 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałkli
- 2 ząbki czosnku
- 50 g masła
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego - 170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżka sosu Tabasco
- 1 łyżeczka soli
- 200 g rukoli, umytej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 689 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 Min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min