Grecki gulasz ziemniaczany

Grecki gulasz ziemniaczany

3.9 380 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Posypka z warzyw i migdałów
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g migdałów, ze skórką
  • 140 g papryki pomarańczowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz ziemniaczany
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 4 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 700 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 550 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 - 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359 kcal / 1503 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...