
Urządzenia i Akcesoria
Grecki gulasz ziemniaczany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Posypka z warzyw i migdałów
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
migdałów, ze skórką30 g
-
papryki pomarańczowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki140 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Gulasz ziemniaczany
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
oliwy z oliwek30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę700 g
-
zielonego groszku, mrożonego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody550 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 - 2 łyżki
-
soli¼ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359 kcal /
1503 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska