Grecki gulasz ziemniaczany

Grecki gulasz ziemniaczany

3.8 377 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Posypka z warzyw i migdałów
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • migdałów, ze skórką
    30 g
  • papryki pomarańczowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    140 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Gulasz ziemniaczany
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2 - 4
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
    700 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • wody
    550 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 - 2 łyżki
  • soli
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359 kcal / 1503 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...