Urządzenia i Akcesoria
Grecki gulasz ziemniaczany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Posypka z warzyw i migdałów
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g migdałów, ze skórką
-
140 g papryki pomarańczowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz ziemniaczany
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
550 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1503 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Chakalaka
45 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min