
Urządzenia i Akcesoria
Grecki gulasz ziemniaczany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Posypka z warzyw i migdałów
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g migdałów, ze skórką
-
140 g papryki pomarańczowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz ziemniaczany
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
550 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359 kcal /
1503 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 Std. 15 Min
Chakalaka
45 Min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 Min