Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Oliwa pietruszkowa
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli
-
25 - 30 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
Podpłomyki
-
200 g mąki pszennej
-
100 g wody
-
35 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego, tylko liście2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
Zupa
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
10 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
500 g wody
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1339.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
3003.2 kJ /
717.8 kcal
Tłuszcz
51.2 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
58.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min