Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 90 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 500 g di stoccafisso, ammollato in acqua e dissalato, a pezzi (5-6 cm)
- 100 g di vino bianco, preferibilmente tipo Pigato
- 80 g di passata di pomodoro
- 100 g di olive taggiasche con nocciolo
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 8 pomodori ciliegino a metà
- 60 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacciucco di ceci
50min
Pandolce genovese
1h 30min
Zuppa vietnamita (Pho)
2 godz. 30 min
Cappon magro
4h 30min
Frittelle di baccalà
12sa 50 dk
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Baccalà alla cappuccina
55min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Brandacujun
45min
Baccalà alla ligure
1h
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Panissa
45min