Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 90 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 500 g di stoccafisso, ammollato in acqua e dissalato, a pezzi (5-6 cm)
- 100 g di vino bianco, preferibilmente tipo Pigato
- 80 g di passata di pomodoro
- 100 g di olive taggiasche con nocciolo
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 8 pomodori ciliegino a metà
- 60 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Trippa in umido
1sa 10 dk
Baccalà alla ligure
1h
Brandacujun
45min
Baccalà alla cappuccina
55min
Faraona al vino rosso
1 Std. 30 Min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Faraona delle feste con arance e castagne
2h 30min
Cappon magro
4h 30min
Baccalà alla Veracruz
1h
Pandolce genovese
1 Std. 30 Min
Panissa
45min