Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Feta
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di liquore greco a base di anice (Ouzo)
- 30 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Salsa di pomodori, pancetta e paprika
45 Min
Paparot
1 Std. 5 Min
Poppadoms (pane indiano fritto)
1 Std. 30 Min
Gazpacho indiano
2 godz. 10 min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 Min
Salsa bois boudran
10 min
Salsa piccante con cipollotti e coriandolo
10 min
Lattughe ripiene
1h 10min
Condimento all'arancia e curry
10 min
Focacce ripiene al cavolfiore (Parathas)
45 Min
Agliata verde
15 dk