Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Feta
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di liquore greco a base di anice (Ouzo)
- 30 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa appetitosa
10min
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45 min
Burro all'erba cipollina
1h 15 min
Salsa piccante con cipollotti e coriandolo
10min
Salsa alle arachidi
1h 20 min
Burro ai funghi porcini
4 godz.
Burro all'arancia
3 godz. 30 min
Burro Montpellier
Brak ocen
Galette des rois alle mele caramellate
3h
Senape
5 Std. 15 Min
Crema spalmabile alle erbe aromatiche
8h 15min
Salsa turca
10min