Wersje kompatybilne
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate e castagne
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 800 g di patate a fette
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Sugo di porri e speck
- 30 g di burro morbido
- 200 g di porri, la parte bianca, a rondelle
- 150 g di latte intero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di speck a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2699.9 kJ / 645 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Penne integrali con fonduta di porri
50 min
Risotto ai porri e burrata
35 min
Polenta
1h
Gnocchi alla romana
1h 15min
Vitello tonnato
25h 30min
Salsa turca
10min
Salsa tonnata
20 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min