Risotto anatra e lamponi

Risotto anatra e lamponi

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 50 g di carota a pezzi (3 cm)
  • 50 g di sedano a pezzi (3 cm)
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 bacche di ginepro
  • 250 g di anatra (il petto) a pezzi piccoli
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di vino bianco
  • 1 cucchiaio di aceto bianco
  • 2 - 3 gocce di salsa Worcestershire
  • 300 g di riso Carnaroli (cottura 15 min.)
  • 600 g di brodo vegetale
    600 g di acqua, + 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 100 g di lamponi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.1 g
Kalorie 1303 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...