Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 200 g di farina
- 150 g di vino bianco secco
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di porro a rondelle
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 500 g di patate pelate e a fettine sottilissime (possibilmente con la mandolina)
- 150 g di ananas fresco pulito e a pezzi (1-2 cm)
- 1 uovo
- 50 g di latte intero
- 100 - 150 g di formaggio di capra fresco morbido
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1754 kJ / 419 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Ratatouille
40 min
Torta pasqualina
2u. 5min
Carote al Marsala
25 min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1h 20 min
Crostata di fiori e zucchine
1sa 35 dk
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10 min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Quiche di patate e cipolle
55 min
Peperoni ripieni alla feta
55 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min