Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g asparagi verdi, gambi e punte separati
- 80 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 400 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 12 code di gambero, sgusciate e pulite
- 250 g di filetti di gallinella di mare a tocchetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40min
Minestrone
45min
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1 Std. 10 Min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Zuppa primaverile
40min
Zuppa leggera con verdure di primavera
35min
Zuppa di mare con patate
55min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1 Std. 10 Min
Antica minestra ai broccoletti
45min
Zuppa di grano con verdure
45min
Minestra di cereali e verdure invernali
50min