Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Limettensaft
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 200 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut (Sushi-Qualität), gewürfelt (2 cm)
- 1 Bund Schnittlauch
- 200 g Schmand
- 50 g Milch
- 10 g Champagneressig
- 2 Salatherzen, in feinen Streifen
- 60 g Kaviar
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Tatar
5 min
Rindfleisch-Tatar
30 dk
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 Std.
Spargel-Scampi-Terrine
10 Std.
Carpaccio von gebratenem Rinderfilet
24 godz.
Vitello Tonnato
48 Std.
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 dk
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 godz. 15 min
Caesar-Salat mit Hähnchenbrust
3 godz. 15 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 dk
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 dk
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 dk