Urządzenia i Akcesoria
Seeteufel in Sauce
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Portionen
Składniki
Fond
-
Garnelen, roh, groß, geschält20
-
Knoblauchzehen2
-
natives Olivenöl30 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Wasser100 g
-
trockener Weißwein100 g
Seeteufel und Sauce
-
Porree nur weiße Anteile, in Stücken120 g
-
natives Olivenöl80 g
-
Mehl20 g
-
Tomatensauce100 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten in Medaillons (à 70-80 g)1000 g
-
Schnittlauch in Röllchen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
768 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Buffet
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kalbstafelspitz
50 min
Tintenfischsauce
40 min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 godz.
Seafood-Eintopf
50 min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Bouillabaisse
1 godz.
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Provenzialisches Lammragout
1 godz. 40 min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Hirschragout mit frischen Pfifferlingen
1 godz. 30 min
Andalusische Fischsuppe
50 min