Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, entbartet
- 80 g Möhren, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen
- 30 g Butter, in Stücken
- 100 g trockener Weißwein
- 180 g Sahne
- 1 TL Muschelgewürz, z.B. Sansibar Muschelgewürz
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Kalbsleber venezianisch
40 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Meeresfrüchte-Cocktail
10min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min