![Krebssuppe Krebssuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3BA8CA0A-D5F8-4A73-89DB-5807C1534732/Derivates/55636ae6-d3b4-4e83-a048-f18833d89558.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 140 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 4 Stängel Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 50 g Krebspaste (z.B. von Langbein)
- 100 g Langkornreis, parboiled
- 200 g Weißwein, trocken
- 400 g Wasser
- 80 g Garnelen, geschält, gegart
- 80 g Flusskrebsfleisch, in Stücken (ca. 3 cm)
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Cognac (opcjonalnie)
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 min
Forellencremesuppe
40 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35 min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35 min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 min
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Kalbsleber venezianisch
40 min