Wersje kompatybilne
Warmer Spargelsalat mit gebeiztem Lachs und Sternanis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebeizter Lachs
- 20 g brauner Zucker
- 20 g Sternanis
- 10 g Fenchelsamen
- 40 g Meersalz
- 30 g Limettensaft
- 120 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- 1000 g frische Lachsfilets, mit Haut, ohne Gräten
Warmer Spargelsalat
- 400 g Wasser
- 500 g grüner Spargel, unteres Drittel geschält
- 2 rote Zwiebeln, geachtelt
- 20 g weißer Portwein
- 20 g Estragonessig
- ¼ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 20 g Olivenöl
- 15 g Walnussöl
- 15 g Rapsöl
- 1 Bund Petersilie, in Streifen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2123 kJ / 508 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1 Std.
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 Min
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 Min
Meeresfrüchte-Cocktail
10 min
Frische Artischocken
55min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15min
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min