![Thunfischtatar mit Avocadocreme Thunfischtatar mit Avocadocreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2579D551-EDCE-46B3-9481-F5294741B5BA/Derivates/BFC736AD-BB6A-4DF5-B1CB-F0A1D2C48009.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Avocado in Stücken
- ½ Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Saft ausgepresst und ½ TL Schale abgerieben
- 3 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 Schalotte, halbiert
- 5 g Kapern
- 150 g Thunfisch, frisch, Sashimi-Qualität, in Stücken
- 5 g Balsamico, hell
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 1 Spritzer Tabasco
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Pastinakenpüree mit Schinken-Croutons
40 min
Lachs-Tatar
5min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 Std. 15 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1hod. 15min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Garnelencocktail
30 min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10 min.
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1h 20min
Rindfleisch-Tatar
30 min