Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Avocado in Stücken
- ½ Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Saft ausgepresst und ½ TL Schale abgerieben
- 3 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 Schalotte, halbiert
- 5 g Kapern
- 150 g Thunfisch, frisch, Sashimi-Qualität, in Stücken
- 5 g Balsamico, hell
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 1 Spritzer Tabasco
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 Std. 20 Min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 Min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 Std. 20 Min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 Std.
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Rindfleisch-Tatar
30 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 Min
Garnelencocktail
30 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Lachs-Tatar
5 Min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 Std. 15 Min