Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 220 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczka soli
Nadzienie
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 250 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
- 100 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w 1 cm paski
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3509.9 kJ / 838.9 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1833.5 mg
Alternatywne przepisy
Czebureki
2h 35 min
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20 min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Pizza z serowym brzegiem
2h 20min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50 min
Focaccia z kiełbasą
2h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4h 25min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Minicalzone
2h 5min