Calzone z mozzarellą i jajkiem

Calzone z mozzarellą i jajkiem

4.1 372 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • wody ciepłej
    220 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • mąki pszennej chlebowej
    400 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
Nadzienie
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    300 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    250 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soli
    1 szczypta
  • szynki parmeńskiej pokrojonej w 1 cm paski
    100 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • jajka
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 838.9 kcal / 3509.9 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 80.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 1833.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...