Calzone z mozzarellą i jajkiem

Calzone z mozzarellą i jajkiem

4.1 373 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • 220 g wody ciepłej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej chlebowej
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczka soli
Nadzienie
  • 300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 100 g szynki parmeńskiej pokrojonej w 1 cm paski
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 4 jajka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 838.9 kcal / 3509.9 kJ
Białko 43.7 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 80.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 1833.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...