
Urządzenia i Akcesoria
Calzone z mozzarellą i jajkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
300 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
100 g szynki parmeńskiej pokrojonej w 1 cm paski
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
4 jajka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
838.9 kcal /
3509.9 kJ
Białko
43.7 g
Tłuszcz
37.7 g
Węglowodany
80.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
1833.5 mg