
Urządzenia i Akcesoria
Calzone z mozzarellą i jajkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
wody ciepłej220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki300 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych250 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 szczypta
-
szynki parmeńskiej pokrojonej w 1 cm paski100 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
jajka4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
838.9 kcal /
3509.9 kJ
Białko
43.7 g
Tłuszcz
37.7 g
Węglowodany
80.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
1833.5 mg