Wersje kompatybilne
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na pizzę
- 100 g ziaren żyta
- 200 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 szczypta cukru
- 250 g mąki pszennej
- 25 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
Dodatki
-
120
g sera edam, pokrojonego na kawałki
lub 120 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki - 120 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g przecieru pomidorowego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2823 kJ / 674 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna pizza
1h 30min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19h 15min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50p
Pizza Capricciosa
1h 40min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 Std. 30 Min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1h 40min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1h 30min
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50p
Pizza pepperoni z pieczarkami
2h 10 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35p
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40p