
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
700 g pomidorów, z puszki
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
500 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 - 4 liście bazylii, świeże
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.5 kcal /
776.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
10.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
833.8 mg