
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
masła30 g
-
pomidorów, z puszki700 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
liście bazylii, świeże2 - 4
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.5 kcal /
776.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
10.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
833.8 mg