Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

4.8 15.7K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • masła
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • pomidorów, z puszki
    700 g
    700 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu, mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • liście bazylii, świeże
    2 - 4
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185.5 kcal / 776.2 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 833.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...