Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek30 g masła
-
700 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)700 g pomidorów, z puszki
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych1 łyżeczka oregano, suszonego
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu, mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 - 4 liście bazylii, świeże
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
833.8 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
776.2 kJ /
185.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min