Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- ½ red onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground coriander
- 200 g coconut milk
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 150 g red lentils
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 zucchini, cut into slices (1 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 lime, cut into eighths, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185.5 kJ / 282.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 538.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Caribbean curry
40 Min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 Min
Vegetable chilli
50 Min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Lentil bolognese
30 Min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min