Zucchini, lentil and coconut stew

Zucchini, lentil and coconut stew

4.3 565 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    1 tbsp
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • red onion cut into quarters
    ½
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • ground coriander
    ½ tsp
  • coconut milk
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    200 g
  • red lentils
    150 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • zucchini cut into slices (1 cm)
    1
  • red capsicum cut into pieces (2 cm)
    ½
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • lime cut into eighths, to serve
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 538.5 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 1185.5 kJ / 282.3 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...