Carrot and coriander soup

Carrot and coriander soup

4.4 119 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • rice
    60 g
  • lemon zest or orange zest (5 x 2 cm)
    1 - 2 pieces
  • piece fresh ginger peeled
    5 cm
  • carrots cut into pieces
    450 g
  • red onion (approx. 150 g), cut into halves, to taste
    1
  • water
    400 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • full cream milk
    400 g
  • sea salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 ½ tsp
  • butter
    70 g
  • fresh coriander roots and stems included, plus extra leaves for garnishing
    5 sprigs
  • pouring (whipping) cream
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 772.3 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1548 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...