Curried carrot and ginger soup
TM6 TM5 TM31

Curried carrot and ginger soup

4.7 ( 184 oceny )

Składniki

  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 5 cm piece fresh ginger peeled and sliced
  • 60 g butter
  • 1 - 2 tsp curry powder plus extra ¼ teaspoon for chickpeas
  • 4 carrots cut into pieces
  • 1 - 2 Granny Smith apples peeled, cored and cut into pieces
  • 500 g water
  • 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
  • 2 tbsp tomato paste
  • 2 dried bay leaves
  • 400 g canned chickpeas rinsed and well drained (approx. 250 g after draining)
  • 2 pinches ground black pepper plus extra to taste
  • ¼ tsp sea salt to taste
  • 1 tbsp olive oil to taste
  • 250 g pouring (whipping) cream

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
376 kcal / 1580 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
999.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy