
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger peeled and sliced
- 60 g butter
- 1 - 2 tsp curry powder plus extra ¼ teaspoon for chickpeas
- 4 carrots cut into pieces
- 1 - 2 Granny Smith apples peeled, cored and cut into pieces
- 500 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 2 dried bay leaves
- 400 g canned chickpeas rinsed and well drained (approx. 250 g after draining)
- 2 pinches ground black pepper plus extra to taste
- ¼ tsp sea salt to taste
- 1 tbsp olive oil to taste
- 250 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 376 kcal / 1580 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 999.7 mg