Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basic vegetable stock
- 90 g onion, cut into halves
- 110 g leek, white part only, cut into quarters
- 260 g carrots, cut into quarters
- 130 g sweet potato, cut into pieces (3 cm)
- 120 g celery stalks, cut into quarters
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley
- 1 dried bay leaf
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1300 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground pepper
Spiced lentil soup
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp salt
- 200 g red lentils, rinsed and drained
- 400 g canned diced tomatoes
- 120 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1-2 cm )
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g kale, leaves only (stalks removed) and torn into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, cut into pieces
- 60 g Greek-style natural yoghurt (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096.2 kJ / 261 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 966.8 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Tuscan bean soup
40min
Hearty lentil chilli
50min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Spicy cauliflower soup
20min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Indian spiced sweet potato soup
25min
Summer dahl
35min