Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- boiling water
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 30 g red onion (approx. ¼ onion), cut into pieces
- 120 g carrot, cut into pieces
- ½ green capsicum, cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 50 g raisins
- 50 g raw cashews
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp curry powder
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414.7 kJ / 336.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 122.2 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable chilli
50min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Colourful quinoa salad
40min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50 min
Crunchy carrot salad
10 min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Israeli couscous salad
1h
Warm sweet potato and chickpea salad
45min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Risoni salad with artichoke and feta
25 min