Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- boiling water
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 30 g red onion (approx. ¼ onion), cut into pieces
- 120 g carrot, cut into pieces
- ½ green capsicum, cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 50 g raisins
- 50 g raw cashews
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp curry powder
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414.7 kJ / 336.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 122.2 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 min.
Mexican one-pot pasta
30 dk
Vegetarian chilli
35 min.
Hearty lentil chilli
50 min.
Warm Mediterranean couscous salad
30 dk
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Israeli couscous salad
1h
Pulse and pumpkin curry
30 dk
Caribbean curry
40 min.
Zucchini, lentil and coconut stew
30 dk