Risotto pomodori with burrata

4.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • canned tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    50 g
  • water
    500 g
  • onion cut in half
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • white wine
    80 g
  • Arborio rice
    300 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • salted butter
    40 g
  • burrata cheese (approx. 200 g), cut in half
    2 pieces
  • fresh basil leaves only, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 630.8 kcal / 2639.2 kJ
Białko 21.4 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 76.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 647.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...