Risotto pomodori with burrata

4.5 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • canned tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    50 g
  • water
    500 g
  • onion (approx. 180 g), cut in half
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • white wine
    80 g
  • Arborio rice
    300 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • salted butter
    40 g
  • burrata cheese (approx. 200 g)
    2 pieces
  • fresh basil leaves only, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 647.1 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 2639.2 kJ / 630.8 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 76.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...