Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 40 g oil
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g white wine
- 2 tsp plain flour
- 1 tsp paprika
- 20 g lemon juice
- 4 fresh portobello mushrooms, cut into slices (1 cm)
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into quarters
- 100 g sour cream
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 672.6 kJ / 160.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 434.7 mg
Alternatywne przepisy
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5 min
Eggplant with burghul
55p
Green goddess pizza
1h 30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 mnt
Tex-mex vegetable stew
1u. 15min
Potato and green pea curry
50 min
Mushroom bolognaise
45 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Beetroot risotto
35 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min