Mushroom stroganoff

Mushroom stroganoff

4.4 318 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • oil
    40 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • tomato paste
    50 g
  • white wine
    40 g
  • plain flour
    2 tsp
  • paprika
    1 tsp
  • lemon juice
    20 g
  • fresh portobello mushrooms cut into slices (1 cm)
    4
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
    400 g
  • fresh shiitake mushrooms cut into quarters
    100 g
  • sour cream
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 160.1 kcal / 672.6 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 434.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...