
Urządzenia i Akcesoria
Mushroom stroganoff
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 portions
Składniki
-
brown onion cut into quarters1
-
garlic cloves2
-
oil40 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)3 tsp
-
tomato paste50 g
-
white wine40 g
-
plain flour2 tsp
-
paprika1 tsp
-
lemon juice20 g
-
fresh portobello mushrooms cut into slices (1 cm)4
-
fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters400 g
-
fresh shiitake mushrooms cut into quarters100 g
-
sour cream100 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing2 - 3 sprigs
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
160.1 kcal /
672.6 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
434.7 mg