Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 40 g oil
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g white wine
- 2 tsp plain flour
- 1 tsp paprika
- 20 g lemon juice
- 4 fresh portobello mushrooms, cut into slices (1 cm)
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into quarters
- 100 g sour cream
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 672.6 kJ / 160.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 434.7 mg
Alternatywne przepisy
Sweetcorn and potato chowder
40 min
Sweet and sour tempeh
50min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Three-bean shepherd's pie
26h
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Mediterranean capsicums
2h
Mushroom bolognaise
45 min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min