Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g red lentils
- 20 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 350 g sweet potato, cut into pieces (2 cm)
- 195 g red onion, cut into halves
- 20 g oil
- 1 tbsp Madras curry powder (see Tips)
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g coconut milk
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, for garnishing
- 2 tbsp coconut cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151.3 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 683.1 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Spicy cauliflower soup
20 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Gobi masala
30 Min
Caribbean curry
40 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min