
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 4 jajka
- 100 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
- wrząca woda do sparzenia
- 400 - 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry wędzonych (2 szt.), pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 280 g kukurydzy, konserwowej (1 puszka), odsączonej z zalewy
- 100 - 130 g majonezu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 334.2 kcal / 1398.4 kJ
- Białko
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 481 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min