
Urządzenia i Akcesoria
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
wody920 g
-
jajek8
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki750 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku6 szczypt
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej40 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
musztardy Dijon30 - 40 g
-
musztardy francuskiej ziarnistej25 g
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
495.8 kcal /
2074.5 kJ
Białko
18.6 g
Tłuszcz
27.9 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
531.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska