
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Surówka z kalafiora
-
różyczek kalafiora400 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)40 g
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów20 g
-
octu jabłkowego lub winnego10 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
-
oliwy z oliwek30 g
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (0,5 x 1 x 5 cm)600 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
soli plus 1 szczypta½ łyżeczki
-
masła30 g
-
ząbek czosnku1
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
wody3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.6 kcal /
1826.8 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
966.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska